Close

Carrièredag; breng je studie in praktijk

Dinsdag 28 november hield studievereniging V.U.G.S haar jaarlijkse carrièredag voor (sociaal)geografen in Utrecht. Vanuit Companen organiseerden onze adviseurs Vera Gijsbers en Josien Westgeest een workshop, waarin zij studenten kennis laten maken met het werken bij een adviesbureau. De studenten zijn virtueel meegenomen naar ons kantoor. Zo hebben zij zelf kunnen ervaren hoe het is om adviseur/onderzoeker te zijn; en welke verschillende competenties in het adviesteam elkaar aanvullen.
Zij zijn aan de slag gegaan met een casus ‘Woonopgave langer zelfstandig thuis wonen’. Snel en adequaat werd de onderzoeksvraag en -aanpak opgesteld, maar de vertaling naar de praktijk bleek lastiger. Studenten gaven daarbij aan behoefte te hebben aan het werken bij een commercieel bedrijf. Zij zouden graag meer links zien tussen het bedrijfsleven en wetenschap. Wat kan je in de praktijk met je studievaardigheden? Hoe ziet het werkveld eruit? Waar kan ik met mijn ambities terecht?

Antwoorden op deze vragen? Loop stage bij Companen
De beste manier om meer te weten te komen van de praktijk is door een werkervaringsstage bij ons te doen. Ben je geïnteresseerd in een stageplaats? Neem dan contact op met Vera Gijsbers of Koen van der Most.