Close

Nieuwe gezichten, nieuwe inzichten: Bas de Ruigh & Valentine Reijers

De laatste maanden heeft Companen enkele nieuwe collega’s mogen verwelkomen. We hebben u in een vorig bericht kennis laten maken met Margot en Wout. Nu zijn Bas en Valentine aan de beurt. Valentine (27) heeft een muzikale en sociologische achtergrond, waar Bas (26) geschoold is in demografie, bestuurskunde en economie.

 

Bas de Ruigh

Bas is vrijwel direct na zijn studies bij Companen begonnen. In Groningen heeft hij na zijn bachelor masters in Economisch Geografie en Internationale Betrekkingen afgerond. Het schrijven en goed gestructureerd neerzetten van onderzoeken gaat Bas goed af.  Tevens weerspiegelen zijn studiekeuzes de generalist in Bas.

Na het afronden van de master Internationale Betrekkingen kwam hij bij Companen terecht. Bas vindt Companen open, divers en het viel hem op dat er geen dresscode is. Je kunt in pak, maar ook in T-shirt naar het werk. Dit zorgt voor een relaxte sfeer waarin je jezelf kunt zijn en je eigen ding kan doen.

Bas is zowel onderzoeker als adviseur. Deze mix zorgt voor de portie uitdaging die Bas nodig heeft. De steile leercurve waardeert hij. Het is soms pittig met druk van deadlines en diep in de materie, maar daartegenover staat de ruimte om je op verschillende vlakken in rap tempo te ontwikkelen. “Het voelt dan ook alsof ik al meer dan een jaar bij Companen werk, in plaats van 6 maanden.”

Bas heeft zich opgeworpen voor de organisatie van maandelijkse borrels, ‘inspiratie-overleggen’ en andere activiteiten die dwars door de organisatie heen gaan.

 

Valentine Reijers

Valentine werkt sinds juni bij Companen. Daarvoor deed zij de bachelor muziektheater in Arnhem en de master beleidssociologie in Nijmegen. Na haar bachelor is ze als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan. Nu geeft ze voor één dag in de week zangles en is ze actief met haar band Green Valentine.

Het ondernemerschap was in de crisistijd best lastig. Bovendien wilde Valentine nog graag doorstuderen. Sociologie kwam op haar pad en ze dook weer de boeken in. Ze kwam vervolgens als ‘overbuurvrouw’ bij Companen. Het thema ‘wonen’ sprak meteen tot de verbeelding omdat dit zo dicht bij de belevingswereld van mensen staat.

Valentine wil de komende tijd haar kwaliteiten als onderzoeker en adviseur verder ontdekken en uitbouwen. Voor Valentine is het nieuw om bij een bedrijf te werken. Iedereen heeft z’n eigen projecten en daardoor kom je in een ‘eigen werksfeer’ terecht. “Dat creëert soms een serieuze sfeer maar gelukkig zijn de mensen bij Companen open en hebben ze humor!”

Door Valentine Reijers en Bas de Ruigh

V.l.n.r.: Valentine, Margot, Wout & Bas

2 oktober 2018