Advies voor woningmarkt en leefomgeving

In opdracht van gemeenten, woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties, projectontwikkelaars, provincies en rijk geven we vorm aan de toekomst van Nederland. We ondersteunen onze opdrachtgevers met scherpe analyses en intelligente adviezen rondom alle mogelijke thema’s binnen de woningmarkt en leefomgeving.

Zo ondersteunen we de betrokken partijen bij het doen van woningmarktonderzoek, het maken van prestatieafspraken en het opstellen van woonvisies. Adviseren over maatregelen rond duurzaamheid. Of over passend en voldoende woningaanbod. Helpen bij de decentralisatie rond wonen en zorg. En combineren bewezen onderzoeksvormen met eigen ontwikkelde innovatieve methoden.

Team

Andrej Rakic
Team Member Anouk van Engeland
Team Member Bram Klouwen
Cherelle de Leeuw
Team Member Cinthya Bierman
Team Member Geert Rozeboom
Team Member Harrie Wilhelm
Team Member Jenny Poelen
Team Member Jeroen Lijzenga
Team Member Jeroen Wissink
Team Member Lydia Have
Fill 1 Created with Sketch.

Ronald Camstra

Senior adviseur
Team Member Marjo Graat
Team Member Martin Bleijenburg
Team Member Mattijs Letteboer
Team Member Pim Tiggeloven
Team Member Roosje van Leer
Team Member Sander Reith
Team Member Valentine Reijers
Team Member Vera Gijsbers
Team Member Wouter de Vries
Team Member Wynand Hendriks
Foto van twee surfers bij vacature trainee

Duikers
zonder koudwatervrees

Bekijk vacature
Trainee
woningmarkt en leefomgeving
38 - 40 uur

Net klaar met je studie en op zoek naar een job die er maatschappelijk toe doet? Dan kun je nogal wat kanten op. Maar wat vind je leuk en waar ben je goed in? Kom het ontdekken bij Companen! Je duikt als trainee in de woelige wateren van woningmarkt en leefomgeving. Via een persoonlijk opleidings- en ontwikkelprogramma, en detachering bij verschillende opdrachtgevers, ervaar je waar jij het best op je plek bent. En welke rol en richting aansluiten op jouw talenten en ambities.

Ontrafel de trend. Kijk vooruit.

Samenwerken in een kennisnetwerk

Wonen heeft betekenis voor het geluk van mensen, voor hoe wijken functioneren, en hoe mensen voor elkaar zorgen. En het is van invloed op het vestigingsklimaat voor bedrijven, op mobiliteit en bereikbaarheid, op het landschap. Companen levert óók bij deze complexe samenhang goed onderzoek en advies. Dat doen we niet alleen.

Met onze collega’s van Public Result, onderdeel van Companen, werken we aan brede vraagstukken rond volkshuisvesting en brede welvaart. Samen brengen we beleid naar uitvoering.

Wij werken bij meervoudige vraagstukken ook samen met andere bureaus.

 • Rondom economische vraagstukken maken we gebruik van de expertise van Decisio. Bijvoorbeeld als het om arbeidsmigranten, de relatie wonen-werken en voorzieningen gaat. 
 • Participatievraagstukken in het sociaal domein pakken we aan met Moventem. Moventem ondersteunt gemeenten en regio’s bij beleidsontwikkeling, -monitoring en -evaluatie.
 • Bij diverse onderzoeken houden we enquêtes onder inwoners. Dit doen we samen met Dimensus, specialist in beleidsondersteunend én -activerend onderzoek. 
 • Bij ruimtelijke (ontwerp)vragen, zoeken we geregeld samenwerking met Kragten, creatieve meedenkers voor ontwikkeling, inrichting en beheer van de ruimte. 
 • Voor communicatiegerichte vragen is Vannimwegen onze partner. 
 • Verder maken we graag gebruik van de creativiteit en onbevangenheid van adviseurs van Jonge Honden.
 • Daarnaast hebben we een flexibele schil van adviseurs en procesmanagers die we bij gerichte vragen inschakelen, bijvoorbeeld rond wonen en zorg.

Wij zijn partner van diverse kennisorganisaties en opleidingsinstituten.

 • Enkele keren per jaar organiseren we met de Bestuursacademie de driedaagse cursus woonbeleid. Jaarlijks trainen we ongeveer 50 beleidsambtenaren. 
 • We zijn partner van ZorgSaamWonen, het landelijk platform voor de maatschappelijke opgaven op het gebied van wonen, zorg en welzijn.
 • Met de Corporatiestrateeg verzorgen we diverse congressen en cursussen rond betaalbaarheid en vastgoedstrategieën.
 • Ook leveren we onze bijdrage aan trainingen van Platform31, bijvoorbeeld over prestatieafspraken.

Companen is lid van:

 • Data & Insights Network (voorheen MOA); de Nederlandse brancheorganisatie van bedrijven en instellingen die zich bezighouden met marktonderzoek. We mogen ook het Fair Data keurmerk gebruiken. Dit betekent dat we voldoen aan de gedragsregels voor marktonderzoek en analytics van Data & Insights Network.