Close

Werken bij Companen

Companen doet onderzoek en adviseert op het brede terrein van het wonen. Waar besluiten tot stand moeten komen, zorgen wij voor houvast. Al een halve eeuw.

We ondersteunen opdrachtgevers in heel Nederland bij strategie, visie en beleid. Onze adviseurs brengen partijen samen en smeden nieuwe coalities. Zo dragen we bij aan een optimale woon- en leefomgeving in steden en dorpen. Momenteel werken bij Companen circa 30 mensen.


Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s.
Ben jij net afgestudeerd, energiek en ambitieus? Niet bang om te experimenteren en verrassende keuzes te maken? Solliciteer dan nu op de functie van:

Ambitieuze en eigenzinnige adviseur/onderzoeker woningmarkt

32-40 uur

Over de functie

Een goed verhaal vertellen en zo een levendige wereld neerzetten. Dat is waar het in jouw functie om draait. Je onderzoekt, analyseert, stelt plannen en rapportages op en begeleidt gesprekken met opdrachtgevers. Het thema ‘wonen’ – in de volle breedte – staat hierbij centraal. Denk aan ontwikkelingen binnen de woningmarkt, maar ook wonen in combinatie met bijvoorbeeld zorg of leefomgeving.

Met jouw eigenzinnige en sprankelende stijl geef je niet alleen inhoudelijk helderheid, je weet mensen ook te bewegen om op een andere, frisse manier naar de materie te kijken. Zo help je overheden, projectontwikkelaars en woningcorporaties om op de juiste gronden plannen en beleid te maken.

Over jou

Als pas afgestudeerde ben je enthousiast en ambitieus. Je hebt zin om snel en veel te leren. Als je het in je hebt, kun je in no time doorgroeien naar de rol van zelfstandig onderzoeker en adviseur. Wat daarvoor nodig is? Creativiteit en lef om initiatief te nemen en keuzes te maken.

En verder:

  • Je bent academisch geschoold, bijvoorbeeld in de richting van Economische Geografie, Planologie of Sociologie.
  • Je bent goed bekend met statistische pakketten.
  • Je schrijft pakkend en nauwkeurig.
  • Je bent analytisch sterk en legt verbanden waarmee je ons en onze opdrachtgevers verrast.
  • Je hebt er plezier in om contacten te leggen en te onderhouden – intern en extern.
  • Je ziet (commerciële) kansen en neemt daarin ook initiatief.
  • Je bent zelf-reflectief, nieuwsgierig, leergierig en staat open voor andere meningen.


Wij bieden

Een dynamische functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je maakt deel uit van een gedreven team in ons mooie kantoor in Arnhem. Door goede coaching en begeleiding krijg je ruimte om snel door te groeien.

Contact en solliciteren

Enthousiast? Meer weten? Bel Jeroen Lijzenga via 06-21511217 of stuur jouw CV en motivatie naar lijzenga@companen.nl.

Stage lopen

Companen is een organisatie waarbij continue gewerkt wordt aan ontwikkeling. Universiteiten en Hogescholen spelen hierin een belangrijke rol. Bij Companen is altijd plaats voor gedreven studenten die willen werken aan hun en onze ontwikkeling.


Wat kan je in de praktijk met je studievaardigheden? Hoe ziet het werkveld eruit? Waar kan ik met mijn ambities terecht? De beste manier om meer te weten te komen van de praktijk is door een werkervaringsstage bij ons te doen.

Ben je geïnteresseerd in een stageplaats? Neem dan contact op met Vera Gijsbers of Koen van der Most.Companen werkt continu aan de duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling van haar medewerkers. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie.