Close

Werken bij Companen

Companen doet onderzoek en adviseert op het brede terrein van het wonen. Waar besluiten tot stand moeten komen, zorgen wij voor houvast. Al een halve eeuw.

We ondersteunen opdrachtgevers in heel Nederland bij strategie, visie en beleid. Onze adviseurs brengen partijen samen en smeden nieuwe coalities. Zo dragen we bij aan een optimale woon- en leefomgeving in steden en dorpen. Momenteel werken bij Companen bijna 30 mensen.


Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s.Ben jij net afgestudeerd, energiek en ambitieus? Niet bang om te experimenteren en verrassende keuzes te maken? Solliciteer dan nu op de functie van:

Ambitieuze en eigenzinnige adviseur/onderzoeker woningmarkt

32-40 uur

Over de functie

Een goed verhaal vertellen en zo een levendige wereld neerzetten. Dat is waar het in jouw functie om draait. Je onderzoekt, analyseert, stelt plannen en rapportages op en begeleidt gesprekken met opdrachtgevers. Het thema ‘wonen’ – in de volle breedte – staat hierbij centraal. Denk aan ontwikkelingen binnen de woningmarkt, maar ook wonen in combinatie met bijvoorbeeld zorg of leefomgeving.

Met jouw eigenzinnige en sprankelende stijl geef je niet alleen inhoudelijk helderheid, je weet mensen ook te bewegen om op een andere, frisse manier naar de materie te kijken. Zo help je overheden, projectontwikkelaars en woningcorporaties om op de juiste gronden plannen en beleid te maken.

Over jou

Als pas afgestudeerde ben je enthousiast en ambitieus. Je hebt zin om snel en veel te leren. Als je het in je hebt, kun je in no time doorgroeien naar de rol van zelfstandig onderzoeker en adviseur. Wat daarvoor nodig is? Creativiteit en lef om initiatief te nemen en keuzes te maken.

En verder:

 • Je bent academisch geschoold, bijvoorbeeld in de richting van Economische Geografie, Planologie of Sociologie.
 • Je bent goed bekend met statistische pakketten.
 • Je schrijft pakkend en nauwkeurig.
 • Je bent analytisch sterk en legt verbanden waarmee je ons en onze opdrachtgevers verrast.
 • Je hebt er plezier in om contacten te leggen en te onderhouden – intern en extern.
 • Je ziet (commerciële) kansen en neemt daarin ook initiatief.
 • Je bent zelf-reflectief, nieuwsgierig, leergierig en staat open voor andere meningen.


Wij bieden

Een dynamische functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je maakt deel uit van een gedreven team in ons mooie kantoor in Arnhem. Door goede coaching en begeleiding krijg je ruimte om snel door te groeien.

Contact en solliciteren

Enthousiast? Meer weten? Bel Jeroen Lijzenga via 06-21511217 of stuur jouw CV en motivatie vóór 8 december 2017 naar lijzenga@companen.nl.


Gezocht: het schaap met de vijf poten. Je bent de spreekwoordelijke rechterhand van de directie, maar ook van de totale organisatie. Iemand die ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt, die snapt wat er moet gebeuren en daarin vooruit werkt en meedenkt. Je helpt ons het werk nog beter te organiseren, leidt processen in goede banen, bewaakt planningen en neemt werk uit handen, zodat iedereen zich bezig kan houden met datgene waar hij écht goed in is. Voor onze klanten ben jij het eerste aanspreekpunt; de stem van Companen.

(Directie)secretaresse / managementassistente (m/v)

32 – 40 uur

Over de functie

Als (directie)secretaresse/managementassistente ben je de persoonlijke assistent van het managementteam. Je voelt en vult aan wat nodig is. Daarnaast ondersteun je de projectleiders in de organisatie van hun werk (afspraken inplannen, controle op mailverkeer etc.) en bewaak je de kwaliteit van offertes, rapportages en presentaties. Dit maakt je de spin in het web binnen de organisatie en richting klanten.

Ook de reguliere secretariële werkzaamheden, zoals het voorbereiden en notuleren van vergaderingen, het bewaken van actiepunten en deadlines, en het uitvoeren van (onderdelen) van de project- en financiële administratie en documentbeheer behoren tot je functie.

Over jou

Je bent gastvrij en klantgericht ingesteld, zowel extern als intern. Je beheersing van de Nederlandse taal, in woord én geschrift, is uitstekend. Je houdt van aanpakken, bent resultaatgericht en neemt graag de verantwoordelijkheid om de organisatie te verbeteren en je collega(‘s) op het secretariaat te begeleiden. En dat minimaal 32 uur per week, waaronder de vrijdag.

Wij bieden

Companen heeft een team van betrokken, enthousiaste en hoogopgeleide professionals. De lijnen zijn kort; transparantie en samen de klus klaren tekenen de sfeer. Companen is bovendien volop in ontwikkeling. Jouw centrale positie biedt je alle kans daarin je rol te pakken en ook je eigen functie en ontwikkeling mee vorm te geven. Onze uitvalsbasis – en jouw thuisbasis – is momenteel een monumentaal kantoorpand in het hart van Arnhem. Daar ontmoeten we elkaar geregeld, maar in ieder geval op vrijdag: onze bureaudag. Salaris en arbeidsvoorwaarden, tenslotte, zijn uiteraard marktconform en worden in overleg vastgesteld, rekening houdend met je achtergrond en ervaring.

Contact en solliciteren

Begint je hart sneller te kloppen en zie jij jezelf als degene die bij ons de boel in goede banen komt leiden? Neem voor meer informatie contact op met Wynand Hendriks of solliciteer via de knop hieronder.

De sluitingsdatum is 15 november 2017.

Enquêteurs gezocht

Regelmatig zijn wij op zoek naar enquêteurs (m/v) voor telefonisch onderzoek.

 • Ben je minimaal 18 jaar?
 • Kun je doordeweeks werken tussen 9:30 en 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 en 14:00 uur?
 • Ben je minimaal twee dagdelen per week beschikbaar en bij voorkeur in de avonden?
 • Woon je in de omgeving van Arnhem?
 • Spreek je vloeiend Nederlands?
 • Ben je communicatief vaardig?
 • Heb je minimaal MBO, VWO of HBO werk- en denkniveau?
 • Hou je van aanpakken en ben je gewend zelfstandig te werken?


Meld je aan door het formulier in te vullen (opent in een nieuw venster).

Neem voor vragen of informatie over het enquêtewerk contact per mail op met Lydia Haver.

Stage lopen

Companen is een organisatie waarbij continue gewerkt wordt aan ontwikkeling. Universiteiten en Hogescholen spelen hierin een belangrijke rol. Bij Companen is altijd plaats voor gedreven studenten die willen werken aan hun en onze ontwikkeling.


Wat kan je in de praktijk met je studievaardigheden? Hoe ziet het werkveld eruit? Waar kan ik met mijn ambities terecht? De beste manier om meer te weten te komen van de praktijk is door een werkervaringsstage bij ons te doen.

Ben je geïnteresseerd in een stageplaats? Neem dan contact op met Vera Gijsbers of Koen van der Most.