Close

Werken bij Companen

Companen doet onderzoek en adviseert op het brede terrein van het wonen. Waar besluiten tot stand moeten komen, zorgen wij voor houvast. Al een halve eeuw.

We ondersteunen opdrachtgevers in heel Nederland bij strategie, visie en beleid. Onze adviseurs brengen partijen samen en smeden nieuwe coalities. Zo dragen we bij aan een optimale woon- en leefomgeving in steden en dorpen. Momenteel werken bij Companen circa 30 mensen.


Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s.Wil jij bijdragen aan goed doordachte keuzes voor de woningmarkt in verschillende delen van Nederland? Wil jij jouw inzichten delen met anderen? Ben je energiek, ambitieus, doelgericht en niet bang om te experimenteren en verrassende keuzes te maken? Heb je meerdere jaren ervaring in een onderzoeks- en / of adviesfunctie – bij voorkeur in een commerciële omgeving – , solliciteer dan nu op de functie van:

Ambitieuze en eigenzinnige adviseur/onderzoeker woningmarkt

32-40 uur

Over de functie

Een goed verhaal vertellen en zo een levendige wereld neerzetten. Dat is waar het in jouw functie om draait. Je analyseert, stelt plannen en rapportages op, ontwikkelt een doordachte markt- of ondernemingsstrategie, en voert het gesprek met opdrachtgevers op het scherpst van de snede. Het thema ‘wonen’ – in de volle breedte – staat hierbij centraal. Denk aan ontwikkelingen binnen de woningmarkt, maar ook wonen in combinatie met bijvoorbeeld zorg of leefomgeving.

Met jouw eigenzinnige en sprankelende stijl geef je niet alleen inhoudelijk helderheid, je weet mensen ook te bewegen om op een andere, frisse manier naar de materie te kijken. Zo help je overheden, projectontwikkelaars en woningcorporaties om op de juiste gronden plannen en beleid te maken.

De functie biedt volop kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Door variatie in werkzaamheden en vraagstukken waarmee je bezig bent, opdrachtgevers die zoeken naar vernieuwende oplossingen, en door samen te werken in een team betrokken professionals.

Over jou

Je bent enthousiast en ambitieus. Je wilt steeds beter worden in je rol als adviseur. Wat daarvoor nodig is? Creativiteit en lef om initiatief te nemen en keuzes te maken.

En verder:

  • Je hebt een academisch niveau.
  • Je schrijft pakkend en nauwkeurig.
  • Je bent analytisch sterk en legt verbanden waarmee je ons en onze opdrachtgevers verrast.
  • Je hebt er plezier in om contacten te leggen en te onderhouden – intern en extern.
  • Je ziet (commerciële) kansen en neemt daarin ook initiatief.
  • Je bent zelf-reflectief, nieuwsgierig, leergierig en staat open voor andere meningen.

Wij bieden

Een dynamische functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je maakt deel uit van een gedreven team met een volkshuisvestelijk hart. Je werkt aan toonaangevende opdrachten door heel Nederland. Door goede coaching en begeleiding krijg je ruimte om snel door te groeien.

Contact en solliciteren

Enthousiast? Meer weten? Bel Bram Klouwen (06-53778893) of Jeroen Lijzenga (06-21511217) of stuur jouw CV en motivatie voor 8 februari 2019 naar klouwen@companen.nl of lijzenga@companen.nl.

Stage lopen

Companen is een organisatie waarbij continue gewerkt wordt aan ontwikkeling. Universiteiten en Hogescholen spelen hierin een belangrijke rol. Bij Companen is altijd plaats voor gedreven studenten die willen werken aan hun en onze ontwikkeling.


Wat kan je in de praktijk met je studievaardigheden? Hoe ziet het werkveld eruit? Waar kan ik met mijn ambities terecht? De beste manier om meer te weten te komen van de praktijk is door een werkervaringsstage bij ons te doen.

Ben je geïnteresseerd in een stageplaats? Neem dan contact op met Vera Gijsbers of Koen van der Most.Companen werkt continu aan de duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling van haar medewerkers. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie.