Heel toepasselijk speelt ondertussen de Top-2000 het lied “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder”. Het is precies vijftig jaar geleden dat Ramses Shaffy dit bijzondere nummer, met die opzwepende opsomming van zeven imperatieven achter elkaar, uitbracht. Veel meer dan andere nummers van hem, zoals ‘pastorale’ of ‘testament’, is dit nummer een oproep om in actie te komen, passend bij de maatschappijkritiek van die tijd. “Niet zonder ons”, besluit het nummer dan ook.
Een halve eeuw later is de zevenvoudige oproep goed van toepassing op de situatie waarin de corporatiesector zich bevindt, nu er eindelijk een einde komt aan de verhuurderheffing die de sector al tien jaar in een beklemmende greep houdt. Het woonprotest klonk dit najaar door de straten, de Tweede Kamer nam al een motie aan, en het nieuwe kabinet geeft gehoor aan de steeds breder gedragen protesten.
De zeven woorden van Shaffy inspireren bij het oppakken van de kansen die er nu ontstaan voor de corporatiesector. Als je wil versnellen, dan zul je wel zelf de zeilen moeten hijsen!

Lees de hele blog op LinkedIn.

20 december 2021