Wat is je achtergrond?

Ik studeerde epidemiologie en bewegingswetenschappen in Maastricht. Als onderzoeker hield ik me de afgelopen jaren intensief bezig met allerlei zorgvraagstukken. Zo deed ik onderzoek naar de complexiteit van zorgvragen van bepaalde doelgroepen. Hoeveel zorg heeft iemand precies nodig en hoe meet je dat? Is de tool die we hiervoor gebruiken consistent en levert die betrouwbare data? Maar ook; hoe kun je iemand in zijn eigen omgeving zo lang en goed mogelijk laten functioneren en meedoen? Verder werkte ik als beleidsmedewerker innovatie in de geestelijke gezondheidszorg en revalidatie.

En buiten je werk?

Naast een fervent tennisser ben ik een gepassioneerd musicalliefhebber. De magie van het podium, de kracht van muziek en de emotie van het verhaal raken me elke keer weer diep. Ook ben ik een nieuwsgierig reiziger. Ik verken graag nieuwe bestemmingen; van bruisende steden tot afgelegen natuurparadijzen. Het avontuur roept altijd en ik ben steeds op zoek naar nieuwe culturen, smaken en ervaringen.

Jouw ideale toekomstbeeld?

Ik wil dat wonen, leefstijl, autonomie en zorg harmonieus in onze leefomgeving samenkomen. De connectie tussen die onderdelen is cruciaal voor een integrale visie op de woningmarkt en op gepaste zorg. We denken nu nog te veel in hokjes. Zien wat we voor ons zien, maar kijken niet naar wat iemand bijvoorbeeld heeft meegemaakt. Naar wat er speelt in diens relatie- of werksfeer, of in de sociale omgeving. Voor een veerkrachtige en inclusieve samenleving zijn een brede aanpak en innovatieve oplossingen nodig. Die kun je alleen realiseren door sectoren en mensen te laten samenwerken. De voordelen zijn legio; meer autonomie, sociale cohesie en minder druk op zorgdiensten.

Waarom koos je voor Companen?

De uitdagingen op het gebied van gezondheid blijven groot. Denk aan de gevolgen van de vergrijzingsgolf. Wil je die gevolgen beperken of voorkomen dan heb je geld nodig en moet je verder denken dan de zorg van vandaag. Maar je moet ook zoeken naar samenwerking. Bij Companen zitten we aan de voorkant aan tafel met allerlei partijen. Die leveren waardevolle informatie voor een passend advies. Met mijn achtergrond en passie voor zowel de zorgsector als beleidsontwikkelingen ben ik hier goed op mijn plek. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn Companen-collega’s te werken aan gerichte adviezen over woon- en zorgvragen. En daarmee indirect bij te dragen aan een gezonde en veerkrachtige samenleving waar we trots op kunnen zijn.

Meer weten?

U kunt Andrej mailen via rakic@companen.nl. Bellen kan ook. Zijn telefoonnummer is +31 (0)6 45 56 37 32.

31 augustus 2023

Delen: