Over muren heen kijken

Vijf jaar geleden rondde Fenne haar hbo bachelor Facility Management af. ‘Voornamelijk de huisvestingskant van deze studie vond ik interessant’, vertelt ze. ‘Ik wilde zorgen voor een fijne werkomgeving voor mijn collega’s; een comfortabel pand en faciliteiten die op orde zijn. Na mijn studie ging ik daarom aan de slag bij de facilitaire afdeling van de GGD/Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Ik heb er prettig gewerkt, maar kwam erachter dat ik graag verder kijk dan de muren van de eigen organisatie.’

Back to school

Fenne besloot terug te keren naar de collegebanken. ‘Niet alleen het gebouw waarin iemand woont of werkt, maar zeker ook de omgeving daaromheen heeft invloed op het welzijn van mensen. Juist daar wilde ik meer van weten’, aldus Fenne. ‘Ik besloot een pre-master en master planologie te volgen.’ Na afronding van deze master werkte Fenne anderhalf jaar als juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling bij een gemeente. ‘Daar leerde ik hoe complex politieke en juridische processen zijn en wat dit betekent voor besluitvorming binnen gemeenten.’

Fijn wonen is niet vanzelfsprekend

Tijdens haar tijd bij de gemeente groeide Fennes belangstelling voor projecten rond wonen. Hoe is haar eigen woonsituatie eigenlijk? ‘Ik heb veel geluk gehad’, vertelt Fenne. ’Sinds vorige zomer woon ik samen met mijn vriend in een leuk koophuisje. Ik geniet ervan om in en rond huis bezig te zijn: muurtjes schilderen, in de tuin werken en gezelligheid creëren. En ik nodig ook graag familie en vrienden uit. Ik ken veel jonge mensen die dit ook graag willen, maar bij wie dit nog niet is gelukt. Er is te veel concurrentie en doorstromers hebben betere kansen dan zij. Maar ook oudere mensen die minder mobiel worden en graag willen verhuizen naar een geschikte woning hebben moeite om wat te vinden.’

Waarom de switch naar Companen?

‘Door mijn interesse in de woningmarkt en de problemen die ik daarmee zie in mijn eigen omgeving, is een adviesbureau als Companen voor mij een goede match’, licht Fenne haar overstap toe. ‘Ik krijg hier de kans om mee te werken aan onderzoek naar bijvoorbeeld schaarste op de woningmarkt. Maar ik ben ook betrokken bij woonzorgvisies, waarin we onder andere aandacht hebben voor de doelgroep ouderen. Deze diversiteit bevalt mij goed. Ik wist al best wat af van ruimtelijke ordening, maar in de paar maanden dat ik bij Companen werk is mijn kennis hierover heel snel gegroeid. Ik kijk ernaar uit me hier verder te ontwikkelen.’

Meer weten?

Nieuwsgierig naar Fenne? Bel haar dan via +31 (0) 6 23 03 66 25. Of stuur een mail naar laarakkers@companen.nl

30 mei 2024

Delen: