Behoefte aan diepgang en dynamiek

‘Mijn studie aan de Radboud Universiteit gaf me inzicht in de sociale gevolgen van maatschappelijke trends en ongelijkheden. Door de extra vakken die ik volgde, zoals geografie, planologie en milieu, kwam ik meer te weten over ruimtelijke en milieugerichte vraagstukken. Het werd me duidelijk dat de wisselwerking tussen deze en sociale vraagstukken heel dynamisch is.

Je kunt het ene probleem vaak niet oplossen zonder ook het andere probleem aan te pakken. Als ik het in één term probeer samen te vatten, dan kom ik op leefbaarheid. Dit interdisciplinaire werkveld vind ik zo’n interessante uitdaging dat ik besloot ermee aan de slag te gaan. Toen ik Companen tegenkwam, wist ik al vrij snel dat ik hier op de juiste plek ben.’

Wat doe je als je niet bij ons aan het werk bent?

‘Natuurlijk geniet ik ook van mijn vrije tijd. Het liefst ga ik er op een vrije dag op uit met mijn vriendin. Om een nieuwe stad te verkennen, een rondje te wandelen of fietsen, of een geocache te zoeken. Op minder mooie dagen lees ik graag detectives en ben ik altijd te porren voor een spelletje of een puzzel. ’s Avonds ga ik graag tennissen, een speciaalbiertje drinken met vrienden, of op de bank met mijn kat een serie kijken.’

Wat ga jij bij Companen vinden?

‘Ik wil graag werk doen waarbij ik me nuttig en nodig voel. Zingeving is mijn belangrijkste drijfveer. Een van de grootste vraagstukken in Nederland is de woningmarkt. Dagelijks worden we geconfronteerd met nieuwsberichten over de zorgelijke staat ervan. Als starter ben ik me daarvan zelf ook erg bewust. De woningmarkt is een thema waarbij je heel duidelijk ziet hoe sociale, ruimtelijke en milieugerichte kwesties op elkaar inspelen.

Bij Companen houden we daar rekening mee in onze advisering. Daarnaast zitten we bovenop politieke en wettelijke ontwikkelingen en slaan we bruggen tussen belangrijke actoren binnen de woningmarkt en leefomgeving in heel Nederland. Hierdoor draag ook ik met mijn eigen werk bij Companen direct bij aan veranderingen in de samenleving. Op zeer actuele kwesties, zoals het woonzorgvraagstuk en de huisvesting van aandachtsgroepen.’

Meer weten?

U kunt Roos mailen via henneken@companen.nl. Bellen kan ook. Haar telefoonnummer is +31 (0)6 12 70 40 48.

31 januari 2024

Delen: