Welke studierichting volgde je, Teun?

Eind 2022 heb ik mijn bachelor Geografie, Planologie & Milieu afgerond aan de Radboud Universiteit. Daarbij koos ik de verdieping planologie en behaalde ik mijn tweedegraads onderwijsbevoegdheid aardrijkskunde. Ik wilde graag praktijkervaring opdoen in een relevant werkgebied van mijn opleiding, voordat ik aan een master begon.

Hoe kwam je bij Companen terecht?

Companen kende ik van een workshop bij de Nijmeegse studievereniging Mundus. Daar had ik een leuk gesprek met Laurens van Dongen. Over het werkveld woningmarkt en leefomgeving, maar ook over de stagemogelijkheden bij Companen. Die kennismaking is blijven hangen; toen ik een stageplek zocht heb ik een mail gestuurd. Daarna ging het snel.

Wat mogen we over je privéleven weten?  

Naast mijn werk bij Companen zaalvoetbal ik bij Morado CF, de studentenzaalvoetbalvereniging in Nijmegen. Ik zit dit jaar ook als secretaris in het bestuur van die vereniging. Verder sta ik graag te dansen in de kroeg, of ergens anders waar goede muziek op staat. Ik lees ook graag een non-fictieboek en ben geregeld in Rotterdam te vinden; de regio waar ik vandaan kom en waar mijn vriendin woont en studeert.

Waar komt je interesse voor ons werkveld vandaan?

Iedereen moet op enig moment nadenken over een plek om te wonen. Waar is die plek, voldoet die aan je wensen en is de woning betaalbaar? Ook ik houd me als toekomstig starter op de woningmarkt met deze vragen bezig. Trek je dat door, dan komen er allerlei vragen naar boven. Hoe moet de woningvoorraad er in de toekomst precies uitzien? En welke spelers in de woningmarkt moeten zorgen dat iedereen een passende plek krijgt? Het zijn ingewikkelde vragen die je niet zomaar beantwoordt. Het onderwerp interesseert me al een langere tijd en ik wilde hier in mijn stage iets mee doen.

Voldoet de stage aan je verwachtingen?

Het is me tot nu toe enorm goed bevallen. Ik voelde me hier vanaf het begin welkom en werd snel betrokken bij verschillende projecten. Zo werkte ik al mee aan een woningmarktonderzoek, een woningbehoefteonderzoek en een project over verduurzaming bij corporaties. Ik werk trouwens niet alleen op kantoor in Arnhem. Laatst ben ik meegegaan naar een bewonersavond in de gemeente Gooise Meren. In de afgelopen periode zag ik ook snel de waarde van een stage. In heel korte tijd doe je veel praktijkervaring op.  Zo heb ik ervaren hoe een professionele organisatie als Companen in elkaar steekt en leerde ik veel over de praktijkkennis en expertise binnen het bedrijf.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over Teun’s ervaringen als stagiair bij Companen? Stuur hem dan een mail via schendel@companen.nl of bel naar +31 (0)26 351 25 32.

Ook interesse in een stage bij Companen? Stuur dan je sollicitatie naar stage@companen.nl.

2 mei 2023

Delen: