Hi allemaal! Ik ben Tara Koster en start als adviseur/onderzoeker bij Companen. Na het behalen van de bachelor Sociologie en de onderzoeksmaster Social and Cultural Science aan de Radboud Universiteit, heb ik de afgelopen vier jaar gewerkt als promovenda op de afdeling Sociologie aan de Universiteit Utrecht. In mijn proefschrift heb ik onderzocht in hoeverre ouders in zowel gescheiden als niet-gescheiden gezinnen betrokken zijn bij de zorg voor hun kinderen en of zij de verdeling van de zorgtaken als eerlijk ervaren. Hoewel ik een hele fijne tijd heb gehad als promovenda, merkte ik dat het tijd was voor een volgende stap buiten de academische wereld. Ik ben heel blij dat Companen deze volgende stap is geworden! Als socioloog spreekt het thema wonen en leefomgeving mij natuurlijk aan, omdat het gaat over ongelijkheden, kwetsbare groepen, verschillende belangen, sociale cohesie, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik heb ontzettend veel zin om niet alleen inhoudelijk helderheid te scheppen en interpretatie te geven aan de cijfers, maar ook om de inzichten te delen en zodoende bij te dragen aan passende oplossingen.

Net als Companen, ben ik gevestigd in Arnhem. Sinds drie jaar woon ik met mijn vriend in een huurappartement op de 7e verdieping aan de dijk in Malburgen-West. Inmiddels zijn we aan het rondkijken voor een koopwoning. Wetende dat deze zoektocht waarschijnlijk wel een tijdje gaat duren, genieten we voorlopig nog even van een geweldig uitzicht op de Uiterwaarden.

In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door met vrienden en familie: samen eten en bordspellen spelen. Daarnaast vind ik het leuk om verschillende sporten uit te proberen (bootcamp, yoga, zwemmen, padel), dus als iemand nog tips heeft? 😉

14 december 2021

Delen: