Dit voorjaar zochten we een marcomspecialist. Liefst één met een vlotte pen om het verhaal van Companen goed te vertellen. En om samen met onze professionals analyses en adviezen effectief aan opdrachtgevers en andere stakeholders over te brengen. In kraakheldere taal en pakkende beelden. We stellen u graag voor aan Yvonne Haerkens.

Communicatievraagbaak

Na afronding van de lerarenopleiding Engels en Duits werkte Yvonne bij meerdere bedrijven. Maar niet meteen als communicatiespecialist. Een late roeping? “Zo kun je het noemen”, aldus Yvonne. “Ik ontdekte dat lesgeven het toch niet helemaal voor me was en ging als managementondersteuner werken. Wanneer een organisatie hiervoor geen aparte functie had ingericht, kwamen de communicatievragen vaak bij mij terecht. Zo rolde ik het communicatievak in. Tegelijkertijd groeide mijn behoefte aan verdieping. Via een versneld traject haalde ik mijn NIMA A en B en kon ik ook officieel als ‘communicado’ aan de slag.”

Allround adviseur met een brede scope

Van advocatenkantoor tot installatiebedrijf. En van groothandel tot verzekeringsmaatschappij. Yvonne hield zich in meerdere branches met marketing en communicatie bezig. Is dat niet lastig omschakelen? “Ik heb er juist mijn voordeel mee gedaan” legt Yvonne uit. “Elk bedrijf heeft een eigen structuur, cultuur en doelgroep(en). Met de juiste mindset neem je overal iets mee en leer je meer over jezelf en jouw visie op het werk. Zo ontwikkelde ik me tot een allround adviseur die vlot kan switchen tussen taken en rollen. En die wil begrijpen hoe de omgeving van een organisatie in elkaar steekt.”

Wat ga je bij Companen doen?

Mensen en organisaties in beweging krijgen, met elkaar verbinden en vooruithelpen. Yvonne krijgt er energie van. Hoe ziet dat er bij Companen uit? “Ik wil in woord en beeld laten zien dat we een innovatief, betrouwbaar en toegankelijk analyse- en adviesbureau zijn dat scherp stelling durft te nemen”, legt Yvonne uit. “Daar hoort bij dat ik collega’s uitdaag op hun eigen rol hierin. Bijvoorbeeld door kritische vragen te stellen. Welk verhaal vertellen jouw onderzoeksresultaten? Wat betekenen ze voor de lezer? Zie je trends en kun je dwarsverbanden leggen met andere ontwikkelingen? En welk perspectief schets je daar dan bij?” Ook op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie wil Yvonne vooruit. “Companen is een prima werkgever. Voor jong en oud. Intern weten we dat al. Maar op de arbeidsmarkt mogen we best nog wat harder op de trommel slaan.”

Waarom koos je voor Companen?

Natuurlijk zijn we benieuwd waarom Yvonne voor Companen koos. “De kaders van mijn functie zijn helder, maar de invulling bedenken we onderweg samen. Daar krijg ik veel ruimte voor en dat voelt goed. De klik en het vertrouwen over en weer zijn er, dus het is een kwestie van doen. En niet onbelangrijk, bij Companen gaat het echt ergens over. De vraagstukken rond wonen en zorg zijn actueel en groot. Het is fijn om te werken in een organisatie die hierin vooruit wil.”

Meer weten? Je kunt Yvonne mailen via haerkens@companen.nl. Bellen kan ook. Haar telefoonnummer is +31 (0)6 82 39 90 14.

21 juli 2022

Delen: