Wanneer en waar?

Datum: dinsdag 5 december 2023

Tijd: van 13.30 tot 17.00 uur

Trefpunt: Voor restaurant JANS’ aan de Velperbuitensingel 25 in Arnhem (bushalte Velperplein of 5 minuten lopen vanaf het Centraal Station)

Voor wie?

Studeer je sociale geografie, planologie, sociologie, politicologie, geschiedenis, bestuurskunde of economie aan een universiteit of hogeschool? En wil je zelf ervaren wat ons werk in de praktijk inhoudt? Trek dan de stoute schoenen aan en wandel met ons mee!

Wat gaan we doen?
  • 13.30 uur: We treffen elkaar voor restaurant JANS’. Je kunt ons niet missen. Van hier nemen Mattijs Letteboer en wijkontwikkelaar Berry Kessels je mee door Klarendal. Een levendige wijk in Arnhem waar ze veel en aanstekelijk over kunnen vertellen.
  • 15.30 uur: Mark Kemperman (accounthouder wonen in de regio Arnhem-Nijmegen) ontvangt ons in het Gelders Provinciehuis. Hoe kan betere benutting van bestaande woningen helpen in de woonopgave? Jij gaat er zelf over meedenken en adviseren. Vrijkomende hoekwoningen uitbouwen en splitsen in meerdere woonunits; appeltje, eitje, of toch niet?
  • 17.00 uur: Gezellige afsluiting. Kun je meteen vragen naar je (stage)mogelijkheden bij Companen of de provincie.
Klarendal: van aandachtswijk naar hotspot

Klarendal is een bruisende place to be. Dat was ooit anders. Tijdens een wandeling door deze hippe en ondernemende wijk hoor je welke invloed corporaties en gemeentebeleid op wijkontwikkeling, woningbouw en betaalbaarheid hebben. En wat gentrificatie met dit stadsdeel doet. Het wordt een boeiende koppeling tussen theorie en praktijk.

Werken aan wonen bij de provincie

Wist je dat Gelderland goed is voor meer dan 10% van de woningbouw in Nederland? Maar wonen staat als beleidsveld niet op zich. Het is verweven met tal van andere thema’s. De provincie werkt hiervoor nauw samen met veel partijen in de regio. Veranderende wetten en beleid op rijksniveau zorgen voor de nodige verschuivingen in de verschillende rollen en taken. Hoe dynamisch wil je het hebben?

Meld je snel aan!

Interesse? Meld je dan snel aan via de button hieronder. Deelname is gratis en wij zorgen voor de pepernoten.

Meer weten?

Wil je meer weten over het programma? Of heb je vragen over bijvoorbeeld stage lopen bij Companen? Neem dan contact op met Laurens van Dongen of Gemma van der Wal. Of stuur een mail naar stage@companen.nl.

9 november 2023

Delen: