Datum: donderdag 9 december
Tijdstip: 10:00 tot 12:00 uur
Locatie: online

Inhoud webinar

Door de stijging van de gasprijs, de kosten voor dagelijkse boodschappen en consumptiegoederen komt een groeiende groep huurders  in de knel. Daarmee groeien betaalrisico’s onder huurders. Het is verleidelijk dit te vertalen naar een sociaal huurbeleid: met oog voor haalbare woonquotes of referentiebudgetten? Een systeemreflex! Juist het menselijke aspect verdient nu aandacht: kijken naar geldzorgen en stress. Zicht op de echte oorzaken en gevolgen van geldstress is belangrijk om tot oplossingen te komen. Hoe draagt betaalbaarheid van het wonen bij aan vermindering van deze stress? Welke oplossingen werken echt?

Ontdek tijdens het webinar welk effect geldstress heeft op het gedrag van mensen. Hoe helpen deze inzichten bij het herkennen van geldproblemen onder huurders? En hoe kan je dat vertalen naar effectieve maatregelen? Dit hoort u van experts van Companen en de volgende sprekers:

Programma

10:00 Welkom en inleiding door Ronald Camstra en Jeroen Wissink, Companen
10:10 Nadja Jungmann neemt ons mee in de werking van het brein en de psychologie achter geldstress. Hoe beïnvloeden financiële zorgen het dagelijks leven en wat kun je daar als corporatie in betekenen?
10:55 Pauze
11:00 Mirthe Biemans deelt haar ervaringen en visie rond het thema armoede en schuldenproblematiek bij huurders en de samenwerking tussen partijen in de ‘grote’ stad.
11:15 Bert Moormann deelt zijn visie op het thema betaalbaarheid en de rol en middelen die je als regionaal werkende corporatie in kan zetten om huurders te helpen.
11:30 Paneldiscussie met de sprekers: Welke lessen kunnen we leren uit de theorie en de praktijk?
12:00 Afsluiting

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan dit webinar? Meldt u dan gelijk aan! Dit kan door te mailen naar . Deelname is kosteloos.

Wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met Jeroen Wissink of Mattijs Letteboer.

23 november 2021