En wat blijkt: de eerste editie van de Achterhoek Monitor levert het beeld op van een regio die beschikt over een groeiende economie. De werkgelegenheid groeide met 3,4% tussen 2018 en 2019. En de Achterhoek blijkt een aantrekkelijk woon- en leefgebied met een gelukkige en tevreden bevolking. Zij staat 4e op de lijst van brede welvaart.

In opdracht van de Achterhoek Board bouwden onderzoeksbureaus Moventem en Companen samen aan deze monitor. De Achterhoek Monitor bestaat uit een dashboardomgeving én een jaarpublicatie. De monitor is daarmee meer dan een set standaardtabellen en -figuren. De monitor biedt een keur aan doorklikbare figuren waar meteen duiding aan wordt gegeven. Er zijn diverse themapublicaties toegevoegd van verschillende deskundigen. In deze eerste editie wordt ook ingegaan op de effecten van de coronacrisis voor de Achterhoek met een speciaal Covid-19 dashboard.

Steeds meer regio’s maken brede of thematische monitors. Met open data is veel informatie beschikbaar. Maar hoe ontsluit je dat overzichtelijk en uitnodigend? De Achterhoek Monitor biedt een goed voorbeeld. Klik hiervoor op deze link.

Geïnspireerd of vragen voor een eigen monitor? Neem dan contact met ons op. Doet u dat bijvoorbeeld met Jeroen Lijzenga.

17 december 2020