Op de huidige woningmarkt waar verschillende groepen niet aan bod komen, trekken arbeidsmigranten vaak helemaal aan het kortste eind. Het vinden van locaties om arbeidsmigranten te huisvesten is daardoor doorgaans een loodzware opgave. Het gevolg hiervan is dat arbeidsmigranten in de krochten van de woningmarkt worden gehuisvest.

Arbeidsmigranten spelen een onmisbare rol in de sectoren waar veel ‘handjes’ nodig zijn. Denk aan de distributie, (glas)tuinbouw, maar ook de voedselverwerking en de techniek. Deze mensen hebben een plek nodig om te wonen. Vaak gaat het hier om korte perioden van een aantal maanden, maar er zijn ook arbeidsmigranten die soms wel jaren blijven.

 

Wonen en economie

Een eerste stap om goede huisvesting te realiseren is een beeld krijgen van vraag en aanbod. Hiermee kunnen gemeenten en marktpartijen vanuit een gezamenlijk vertrekpunt bepalen hoe zij genoeg woonruimte kunnen toevoegen. Companen en economisch adviesbureau Decisio brengen de domeinen ‘wonen’ en ‘economie’ bij elkaar, en schetsen vanuit die brede blik de opgave en oplossingsrichtingen.

 

Meer weten over onze aanpak? Neem contact op met Ellen Ootes.

10 februari 2020

Delen: