De kernpublicatie van het WoON2018 biedt een wereld aan inzichten in de actuele woningmarkt. Gemiddelden geven echter vaak een algemeen beeld met kenmerken die niet altijd relevant zijn voor uw vraagstelling. Een verdiepend dashboard geeft dan de mogelijkheid om selecties te maken op data die voor u belangrijk zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld selecties maken op regio, doelgroep of type woning. We zetten een paar dashboards uit de kernpublicatie  voor u op een rij.


Het rapport kent een interactief karakter met knoppen naar online dashboards met verdiepende cijfers. Door te klikken op de grafieken, illustraties en iconen uit deze dashboards, kunt u dieper op de resultaten inzoomen.


  • Wilt u meer inzicht in hoe de huishoudenssamenstelling per provincie afwijkt van het gemiddelde in Nederland?
  • Of wilt u meer inzicht in de combinatie van woningkenmerken (sector, woningtype, prijsklasse en woningoppervlakte of energielabels) in Nederland? Bekijk dan de volgende links: Woningkenmerken 1  en Woningkenmerken 2.
  • Gemiddeld genomen zijn de woonlasten van huishoudens in de huursector en de koopsector gelijk gebleven tussen 2015 en 2018. Maar hoe verschilt dit naar huishoudenssamenstelling, inkomensklasse en inkomensbron? De volgende dashboards geven hierover meer informatie: Dashboard Huur en Dashboard Koop.
  • Welke woningwensen hebben beslist verhuisgeneigde huishoudens?

Bent u benieuwd naar het hele rapport? Download het hier.
Via de knop in het rapport komt u bij de verdiepende achtergronden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij bieden? Bent u benieuwd hoe u meer verdieping uit het WoON2018 kunt halen? Wilt u lokaal ook gebruik maken van de functionaliteiten die een dashboard biedt? Neem dan contact op met Vera Gijsbers of Jenny Poelen.

10 april 2019.

Delen: